Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis buci recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl kefír v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1/3 friss élesztő

Elkészítés:
A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből.

A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül és nagyon lelassítja a kelést.

A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-virslis kígyórétes » Virslis rántott pulylamell » Virslis-sonkás kifli » Virslis hentestokány
» Virslisaláta ínyenceknek » Színes virslis tészta » Virslis lábtörlő » Virslis-krumplis golyó
» Sajtos-virslis karfiol » Virslis kocka » Virslis lencseleves » Virslisaláta
» Virslis tekercsek » Virslis lencsesaláta » Virslis rakott kelbimbó » Virslis Rántott Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.