Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Yorkshire Pudding recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
110 g. liszt
csipetnyi só
300 ml tej
1-2 tojás

Elkészítés:
A sóval átszitált liszt közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojás/okat és a tejet apránként hozzáadva simára keverjük (lényegében palacsintatésztát készítünk), amikor a tejmennyiség felét már hozzáadtuk a tésztának már majdnem csomómentesnek kell lennie, különben legfeljebb egy szürő segíthet. Habverővel vagy fakanállal jól felverjük és 1 óráig pihentetjük. Amikor a hús megsült a sütöt 230 fokra előmelegítjük és a hús pecsenyezsíradékából annyit öntünk egy kerek vagy szögletes tepsibe (nem muffinformába!!!!)amennyi annak alját vékony rétegben befedi, a tepsi oldalát is vékonyan megkenjük ezzel a zsíradékkal és az előmelegített sütőbe teszük kb 5-6 percre, amíg a zsír sisteregni kezd (nagyon fontos!!), ezután a puddinbgtésztát egy kevés vízzel habverővel kissé felverjük majd a tepsibe öntjük (kb. 2-3 részéig töltsük) majd a sütőben kb 30 percig sütjük,amíg kissé megpirul és felfúvodik (az első 20 perben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a pudding)

Tanácsok:
sült húshoz igazi angol étel,

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: gmmamma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmás yorkshire puding » Yorkshire puding » Yorkshire pudingom » Bread and butter pudding
» Sajttekercs mint előétel » Andland Sajtgolyói » Babpörkölt » Tejes karfiol sargarepaval
» Sajtos-zöldborsós ropogós » Aszpikos finomság » Brokkolikrém » Szalonnás édesburgonya
» Grill-krumpli » Spárga köretként » Tartiflett » Sajtos sültkrumpli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.