| Zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa 1 csokor újhagyma 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olaj 50 dkg zöldborsó (mélyhűtött) 1 púpos evőkanál rizsliszt 1,2 l húsleves (kockából) 1 dl tejszín 1/2 dl (10%-os) ecet 1 evőkanál só 4 friss tojás 12 dkg pácolt, nyers sonka Elkészítés: Előkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a sárgarépát, majd fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk. Megszórjuk a rizsliszttel, felöntjük a levessel és a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő nélkül még 5 percig forraljuk, végül belekeverjük a petrezselymet. A buggyantott tojáshoz 1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd takarékra kapcsolunk. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, a vízbe csúsztatjuk, majd a fehérjeszárnyakat visszahajtogatjuk a tojássárgájákra, és gyöngyöző forralással 3-4 percig főzzük. A sonkát vékony csíkokra szeljük, és zsiradék hozzáadása nélkül pirosra-ropogósra sütjük. A levest mélytányérokba szedjük, belecsúsztatunk 1-1, a vízből szűrőkanállal kiemelt tojást, majd megszórjuk a sült sonkával, és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Munka: kb. 40 perc Fogyasztható: kb. 40 perc 1 adag: 363 kcal Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 363 kcal A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |