Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka,
20 dkg megtisztított primőr zöldborsó,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomag petrezselyem,
50 dkg újburgonya,
6 dkg vaj,
só,őröltbors,

Elkészítés:
A húst apró kockára,a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A burgonyát megtisztítjuk,sós vízben megfőzzük.
A hagymát vajban megpirítjuk,hozzáadjuk a húst,és erős lángon gyakran kevergetve,egy-egy dl víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ha a hús megpuhúlt,beletesszük a zöldborsót,vágott petrezselymet,kevés borsot,és fedőalatt további 15 percik főzzük.A burgonyát leszűrjük,kevés vajban futtatott petrezselyemmel összekeverjük.Azon melegében tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázzunk a hús párolásánál,hogy mindíg legyen egy kevés víz alatta,nehogy odaégjen.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás-zöldborsós rizs » Zöldborsós csirkeragu » Hagymatokány » Csirke zöldborsós szószban
» Fűszeres, zöldborsós rizs » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós gombaragu » Erdélyi tárkonyos tokány
» Zöldborsós metélt » Zöldborsós tészta » Zöldborsós vadkacsaragu » Kocsmáros tokány
» Zöldborsos makaróni » Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós rizs » Zöldcitromos marhatokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.