Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka,
20 dkg megtisztított primőr zöldborsó,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomag petrezselyem,
50 dkg újburgonya,
6 dkg vaj,
só,őröltbors,

Elkészítés:
A húst apró kockára,a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A burgonyát megtisztítjuk,sós vízben megfőzzük.
A hagymát vajban megpirítjuk,hozzáadjuk a húst,és erős lángon gyakran kevergetve,egy-egy dl víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ha a hús megpuhúlt,beletesszük a zöldborsót,vágott petrezselymet,kevés borsot,és fedőalatt további 15 percik főzzük.A burgonyát leszűrjük,kevés vajban futtatott petrezselyemmel összekeverjük.Azon melegében tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázzunk a hús párolásánál,hogy mindíg legyen egy kevés víz alatta,nehogy odaégjen.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római tokány » Zöldborsós csirkeragu » Zöldborsós köles » Zöldséges tokány
» Csirke zöldborsós szószban » Erdélyi tárkonyos tokány » Gyümölcsös Csirketokány » Zöldborsós sertéspaprikás
» Zöldborsós-sonkás muffin » Zöldborsós rudak » Stroganoff szárnyas tokány » Zöldborsós-mandulás rizs
» Zöldborsós nokedli » Hagymatokány » Zöldséges tokány cserépben » Gombás szarvastokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.