Tutireceptek.hu fejléc

Párolt tengeri hal. recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg filézett tengeri hal (lehet mélyhűtött is),
3 fej vöröshagyma,
5 db paradicsom,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj,
petrezselyemzöld,
só,
fekete bors.

Elkészítés:
A hagymát 1/2 dl olaj és 1/2 dl víz keverékében megfőzzük, paradicsomot apróra vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá, fél óráig pároljuk lefedve, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük egészben a filézett halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon háromnegyed óráig pároljuk. Néhány szem olajbogyóval tálaljuk.

Tanácsok:
Elkészítés ideje: 1,5óra


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejben párolt hal » Párolt mézes almás » Borban párolt csirke » Párolt zellerkrém
» Tejfölös párolt hagyma » Párolt zöldségsaláta » Zöldséges tengeri halfilé » Indiai párolt sertésragu
» Sörben párolt csülök » Párolt-sült oldalas » Párolt vadkacsa » Rokfortos tengeri hal
» Párolt paraj foghagymásan. » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Párolt csirkemell » Párolt savanyúkáposzta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.