Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyagombós leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
6 dkg gyökér
diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma áttörve
8 dkg liszt
1 db tojás
kevés olaj
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 mk pirosarany

bors

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfõzzük.
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a fõtt burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük.
A megfõtt burgonyát forrón áttörjük, kihûtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belõle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre fõzzük.
Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fûszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves bográcsban. » Narancsos répakrémleves » Nyári csirkeleves babbal » Fűszeres kukoricaleves
» Zöldséges tészta másképp » Gulyás gombócleves » Birsalmaleves mazsolával » Hűsítő zöld leves olivával
» Cseresznyeleves » Sárgarépa krémleves » Bugaci leves » Gombás aprólékleves
» Mandulás fokhagymaleves » Bugaci húsgombóc leves » Banánkrémleves » Lengyel hideg céklaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.