Tutireceptek.hu fejléc

Spenóttal rakott rizs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
15 dkg rizs
45 dkg forrázott spenótlevél
3 tojás
2-2 dl tej-tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
vaj vagy margarin
esetleg reszelt sajt
tejföl

Elkészítés:
A rizsből párolt rizst készítünk, a leforrázott spenótleveleket szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk és a rizs harmadát beleterítjük, majd beborítjuk a spenót felével. Újabb rizsréteg, spenót és végül a maradék rizs.
Nem kell, hogy vastagok legyenek a rétegek, így is szép csíkos lesz szeletelve.
A tejet és a tejszínt alaposan elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, majd az egész keveréket a spenótos rizsre öntjük.
A tetejét beszórhatjuk reszelt sajttal is, de anélkül is nagyon finom, majd betoljuk a 175 C°-os sütőbe és 1 órán át sütjük.
Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, úgy lehet szépen szeletelni.
Tálaláskor megtejfölözzük.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti rakott csirkemell » Sonkás rakott tészta » Csirkerakottas » Virslivel rakott zöldbab
» Francia rakott krumpli » Rakott spenót » Szegényes rakott karfiol » Könnyű rakott burgonya
» Rakott cukkini 2 » Olasz rakott csirke » Brokkolis rakott tészta » Francia rakott burgonya
» Gombával rakott kel » Rakott rétes » Zabpelyhes rakott kel » Rakott csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.