Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségfasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg vegyes leveszöldség
3 dl tej
3 dkg margarin
3 ek finomliszt
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk majoránna
1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sütőpor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fehér bors,só
bundázáshoz zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A nyers zöldségeket megtisztítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem.A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a petrezselyemzöldet felmetélem.A margarint felforrósítom,rászórom a lisztet, és habzásig pirítom,közben kevergetem.Ezután ráöntöm a közben megmelegített tejet,és folytonos keverés közben sűrűre főzöm.
Ha a massza már elválik az edény falától,lehúzom a gtűzről és belekeverem a hagymát és a zöldségeket.Zúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel,majorannával,sóval,borssal és szerecsendióval ízesítem.Ezután a sütőport és a nyers tojást is belekeverem. A masszát fél óráig a hűtőben pihentetem.
Bő olajt forrósítok,közben nedves kézzel gombócokat gömbölyítek,és morzsába forgatom. Forró olajban pirosbarnára sütöm.
Salátával,hideg mártással,párolt zöldséggel tálalom.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségfasírt szójával » Zöldségfasírt máshogy » Finom zöldségfasírt » Húsos zöldségfasírt
» Egyszerű zöldségfasírt » Karfiolos palacsinták » Parmigiana » Lencse krokett
» Sajtos lasagne » Rakott sárgarépa, gomba » Patiszon pörkölt » Gyergyói burgonya
» Spárgás risotto » Céklaburger » Sült paradicsom tojással » Indián torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.