Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségfasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg vegyes leveszöldség
3 dl tej
3 dkg margarin
3 ek finomliszt
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk majoránna
1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sütőpor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fehér bors,só
bundázáshoz zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A nyers zöldségeket megtisztítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem.A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a petrezselyemzöldet felmetélem.A margarint felforrósítom,rászórom a lisztet, és habzásig pirítom,közben kevergetem.Ezután ráöntöm a közben megmelegített tejet,és folytonos keverés közben sűrűre főzöm.
Ha a massza már elválik az edény falától,lehúzom a gtűzről és belekeverem a hagymát és a zöldségeket.Zúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel,majorannával,sóval,borssal és szerecsendióval ízesítem.Ezután a sütőport és a nyers tojást is belekeverem. A masszát fél óráig a hűtőben pihentetem.
Bő olajt forrósítok,közben nedves kézzel gombócokat gömbölyítek,és morzsába forgatom. Forró olajban pirosbarnára sütöm.
Salátával,hideg mártással,párolt zöldséggel tálalom.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségfasírt szójával » Húsos zöldségfasírt » Egyszerű zöldségfasírt » Finom zöldségfasírt
» Zöldségfasírt máshogy » Tepsis kel » Mexikói zöldségpörkölt » Sajtos rakott karfiol
» Karfiol krokett » Ízes zöldborsó » Brokkoli sült burgonyával » Gazdagon rakott cukkini
» Hagymás krumpli » Fafel (fasírt) » Krémes szőlő saláta » Zalai zöldbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.