Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségmártás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg csiperke gomba
10 dkg zöldborsó
1 db közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 teás kanál liszt
késhegyni őrölt bors
kávés kanálnyi mustár
só ízlés szerint
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk és az evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. A gombát (közepes fejek) negyedbe vágjuk és a dínsztelt hagyára dobjuk, rákarikázzuk a sárgarépát, (max. fél centi széles legyen) és hozzáadjuk a nyers vagy fagyasztott zöldborsót (az üvegeset csak a végén adjuk hozzá mert az alapból főzött), sózzuk és pároljuk fedő alatt puhára a zölségeket.
Amikor már a levét elfőtte meghintjük a liszttel, jól elkavarjuk és állandó kavarás mellett felengedjük egy kevés (2dl-nyi) hideg vízzel. Kiforraljuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, után sózzuk és hígíthatjuk ha szükséges.
A ragunak nem kell túl sűrűnek lennie, de ne is follyon.

Tanácsok:
A raguhoz adhatunk tejfölt is, de nélküle is finom. Kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Nem csak böjti időszakban érdemes elkészíteni:)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke zöldségmártással » Rakott sült zöldség » Kukorica kocka » Karfiol krokett
» Különleges gombaleves » Cukkini habfasírt » Téli vitamin 6 adag » Sajtos rakott karfiol
» Diós burgonyafasírt » Lecsó pörköltszafttal » Serpenyős krumpli » Karalábés csirke
» Spárgatök sörtésztában » Kukoricás zöldségfánk » Sonkával töltött padlizsán » Cukinis lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.