Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsemleszósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
szikkadt zsemle
fokhagyma
marha- vagy csirkehús leves (esetleg kockából lé)
pici zsír
só, bors

Elkészítés:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd lehetőleg teflon serpenyőben pici zsíron megpirítjuk. Amikor megpirult, annyi húslevest öntünk rá, hogy a zsemle teljesen magába szívja és "totyakos" legyen. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fokhagymát nyomunk hozzá, majd addig hagyjuk a tűzön, míg egynemű, "szósz" nem lesz. A megfőtt leveshússal tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt rizs zöldségekkel » Hercegnő burgonya ♥ » Sajttal töltött sajttekercs » Krumpli "torta"
» Fűszeres, zöldborsós rizs » Yorkshire Pudding » Light almamártás » Aszpikos finomság
» Fehérboros gombamártás » Rizs AndikAnyuka módra » Nokedli kicsit másként » Besamel mártás vitaminosan
» Paradicsomos rizs » Gombás kocka 2. » Yorkshire pudingom » Svéd burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.