Tutireceptek.hu fejléc

Zsenge tök sült paradicsommal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma
75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 evőkanál friss majoránna
őrölt bors


Elkészítés:
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, és olajjal vékonyan kikent hőálló sütőtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk, és borsot őrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük, és előmelegített, közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé kiváló.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsenge töltött karalábé » Zsengés borsó tojásosan » Vitamintál sajttal » Sült gomba tojással
» Zöldséges kenyérpuffancsok » Sajtos kínai kel » Csipke íz egyszerüen » Sárgarépa fasírt
» Borsós laskagomba pörkölt » Petrezselymes hagyma » Sajtos paraj » Carbonara burgonya
» Tejfölben sült burgonya » Sörtésztában sült karfiol » Fincsi töltött padlizsán » Hagymaröszti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.