Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsiványok burgonyája recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 fej hagyma nagy./ v.6 kicsike/
15 dkg húsos szalonna
20 dkg füst. kolbász
20 dkg füstölt sonka
Tetszés szerinti savanyúsággal fogyasszuk.

Elkészítés:
Burgonyát megtisztitjuk megmossuk és kb.ujjnyivastag
karikákra vágjuk.A szalonnát kb. 2x2 cm kockára apritjuk, ha a hagyma nagy szintén felkockázzuk /2x2/cm Erre kerül a felkarikázott füst. kolbász.
A füstölt sonkát elöre /megabáljuk 95 fokos vizben
rövid ideig/ majd hasonló méretüre kockázzuk és a
a többi hozzávalóval együtt egy nem túl magas tepsibe elrendezzük. Ha a hagymák aprók tisztitás után egyben is süthetjük!!

Tanácsok:
Zsiványokon kivül jóétvágyúak is fogyaszthatják


Jó étvágyat !

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Rody


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült bab tarjával » Mézes-mustáros pulykamell » Magyaros tepsis krumpli * » Darált húsos rakott karfiol
» Gomba mediterrán módra » Brokkolis-nudlis egytál » Sárgarépás-mozarellás köles » Csőben sült lencse
» Muszaka » Lecsó túrós csuszával » Gombás-vörösboros gulyás » Spenótos nokedli
» Ratetuelle » Tojás tálon, vesével » Debreceni baboslecsó » Bolognai nokedli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.