Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis csülök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott bőrös csülök
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma

törött bors

Elkészítés:
A megtisztított csülköt jól sózd meg, kuktafazékba tedd a betétre, és önts alá három deci vizet. A kukta jelzésétől számított 30-40 percig főzd. Közben a burgonyát hámozd meg, és nyersen, karikára vágva egy tepsiben terítsd szét. Sózd meg, majd karikázd rá a vöröshagymát, és hintsd meg a törött borssal. Erre helyezd bőrével felfelé a feldarabolt csülökhúst. A csülöklevet keverd össze a zúzott fokhagymával, és öntsd rá a tetejére, ezután a tejföllel is locsold le, és alufóliával fedd be. A tepsit told be a forró sütőbe, és fél órán át süsd, végül a fedelét levéve, pirítsd pirosra.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis csirkeragu » Csülök pékné módon » Bugonyaleves csülökkel » Galuska darált csülökkel.
» Tepsis kekszes süti » Tepsis töltött ponty » Pórés tepsis tarja » Tejfölös csülökpaprikás
» Csülökfalatok sütve » Csülök sörös bundában » Töltött csülök hidegen » Tepsis krumpli Ors módra
» Tepsis virsli gombával » Sajtos csülökmetélt » Tepsis, lecsós csirkemáj » Fokhagymás, tepsis csülök


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.