Tutireceptek.hu fejléc

Ajvar pirítóssal recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Kb. 25 dkg paradicsompaprika
2 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
olaj
ecet

bors

Elkészítés:
A padlizsánt és a paprikát megmossuk és egy palacsintasütőben addig sütjük, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. A padlizsánt meghámozzuk, a paprikák bőrét lehúzzuk és a 3 gerezd fokhagymával az egészet ledaráljuk. Sóval, borssal, ecettel fűszerezzük, és kevergetve hozzáöntünk óvatosan annyi olajat, amennyit felvesz.
Közben kenyérszeleteket pirítunk, kis háromszögekre vágjuk, mellé adjuk kis tálkában az ajvárt, amibe mindenki kedvére mártogathat.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ajvárleves chilis sajttal » Padlizsánkrém piritóssal » Avokádópüré pirítóssal » Szilvás gombóc kásképp
» Mexikoi gyors vacsora » Mozzarellagolyó » Ananászos lilakáposzta » Gombával töltött kellevél
» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Cukkínifasírt másként » Zöldségpörkölt rizzsel » Spagetti mustármártással
» Fasírt édesburgonyából » Fasírt túróból » Avokádókrémes pirítós » Szudáni padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.