Tutireceptek.hu fejléc

Ajvar pirítóssal recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
Kb. 25 dkg paradicsompaprika
2 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
olaj
ecet

bors

Elkészítés:
A padlizsánt és a paprikát megmossuk és egy palacsintasütőben addig sütjük, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. A padlizsánt meghámozzuk, a paprikák bőrét lehúzzuk és a 3 gerezd fokhagymával az egészet ledaráljuk. Sóval, borssal, ecettel fűszerezzük, és kevergetve hozzáöntünk óvatosan annyi olajat, amennyit felvesz.
Közben kenyérszeleteket pirítunk, kis háromszögekre vágjuk, mellé adjuk kis tálkában az ajvárt, amibe mindenki kedvére mártogathat.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádópüré pirítóssal » Ajvárleves chilis sajttal » Padlizsánkrém piritóssal » Zöldborsó pörkölt
» Sárgarépa csőben sütve » Fasírt tojásból » Bevált falafel » Zöldséges lepény 2.
» Tejsodóban sült brokkoli » Krumplis gombafasírt » Rokfortos sárgabarack » Medvehagymás avokádó krém
» Csicsóka fasírt » Körözött máskép » Zöldségmakaróni » Sajtos golyócskák


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.