Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütõben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy mûanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig fõzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szerb csorba » Gyümölcsös fűszerbor » Szerb sós pite » Csevap (Szerb specialitás)
» Szerb burgonya » Szerb rakott rétes » Szerb töltött paprika » Csirkecsorba szerb módra
» Szerb gyuvecs máskeppen » Ajvárleves chilis sajttal » Ajvar pirítóssal » Szerb királyok máktortája
» Gyuvecs (szerb recept) » Szerb gombás zakuszka » Gibannyica (szerb rétes) » Mogyorós burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.