Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütõben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy mûanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig fõzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ajvárleves chilis sajttal » Szerb sós pite » Gyümölcsös fűszerbor » Gibannyica (szerb rétes)
» Szerb csorba » Szerb rakott rétes » Szerb gyuvecs máskeppen » Csevap (Szerb specialitás)
» Ajvar pirítóssal » Szerb királyok máktortája » Szerb gombás zakuszka » Csirkecsorba szerb módra
» Szerb töltött paprika » Gyuvecs (szerb recept) » Szerb burgonya » Endívia saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.