Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi leves bográcsban. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mangalicazsír, 25 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából is készíthető), 2 dl tejföl, liszt, 2 főtt tojás, fél csokor zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 2 db. babérlevél, mustár, só, őrölt bors.

Elkészítés:
s A tojásokat előre megfőzzük és megtisztítjuk, majd félbe vágjuk (vagy felkockázzuk). Bográcsban zsírt olvasztunk, és abban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ha kész rátesszük az apró kockára vágott húst. Babérlevéllel, sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Ha a hús és a burgonya is kellően megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk, amit a tejföllel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a félbe, vagy kockára vágott főtt tojásra merjük a levest és még forrón kínáljuk külön tányérkán felszeletelt enyhén csípős paprikával,friss kenyérrel, vagy rozscipóval.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görcs leves » Vaderőleves » Tejszínes zellerkrémleves » Palócleves Gundel módra
» Kelkáposztás krumplileves » Kolbászos fejtettbableves » Tejszínes almaleves 2 » Zöldségleves húsgombóccal
» Erdélyi malacaprólékleves » Ribizli leves » Tejfölös libaaprólék-leves » Erdélyi raguleves
» Piemontei pacalleves » Gombás korhelyleves » Vörösboros eperleves » Alföldi zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.