Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi leves bográcsban. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mangalicazsír, 25 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából is készíthető), 2 dl tejföl, liszt, 2 főtt tojás, fél csokor zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 2 db. babérlevél, mustár, só, őrölt bors.

Elkészítés:
s A tojásokat előre megfőzzük és megtisztítjuk, majd félbe vágjuk (vagy felkockázzuk). Bográcsban zsírt olvasztunk, és abban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ha kész rátesszük az apró kockára vágott húst. Babérlevéllel, sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Ha a hús és a burgonya is kellően megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk, amit a tejföllel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a félbe, vagy kockára vágott főtt tojásra merjük a levest és még forrón kínáljuk külön tányérkán felszeletelt enyhén csípős paprikával,friss kenyérrel, vagy rozscipóval.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leveszöldség üvegben » Gombaleves á lá Milli » Mézes eperkrém leves » Alföldi toroskáposzta
» Zöldséges fehérbab leves » Alföldi öreglebbencs » Burgonyagombóc leves 2. » Zöldségleves oroszosan
» Tejfölös céklaleves » Almás sütőtökleves » Bableves füstölt csülökkel » Kukoricakrémleves
» Sonkagombóc(levesbetét) » Tavaszi spárgaleves » Pulykamellragu leves » Ircsi diétás levese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.