Tutireceptek.hu fejléc

Almás Csók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 20 darabhoz:

40 dkg liszt
25 dkg vaj/fôzômargarin
20 dkg cukor
4 tojás
1,5 kg alma
1 zacskó sütôpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom leve
1 tk ôrölt fahéj
csipet só

Elkészítés:
A vajat/fôzômargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütôporral, majd a vajas krémbe keverjük és simára eldolgozzuk. Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, ôrölt fahéjjal ízesítjük. Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá.

Tanácsok:
Elômelegített sütôben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínûre sütjük.


A receptet beküldte: vma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» maradékos almás » Almás kevert » Almás cékla » Almás(-diós) zellersaláta
» Almás-szedres csuda » Almás májkavalkád » Almás pite másképp » Szőlős-almás szelet
» Almás lepényke » Almás, diós kalács » Mazsolás almás szelet » Almás túrófelfújt
» Adu süti (almás) » Almás-fahéjas sütemény » Almasüti diétásan » Almás-diétás kekszgolyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.