Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karaj sonkaraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet karaj
10 dkg füstölt főtt sonka
1/2 szál póréhagyma
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg piros húsos paprika
3 evőkanál olaj
1 dl tejszín
só, durvaára őrölt bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, bevágjuk az inas részeket. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban, kíméletesen, mindkét oldalán átsütjük a szeleteket. Amikor kellően megsült a hús (vigyázat, ne száradjon ki), kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a kockákra vágott sonkát, kicsit megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, kockákra vágott pórét és a paprikát is. Pár perces összepirítás után beletesszük a félbevágott aszalt szilvát, beleöntjük a tejszint, kevés vizet adunk hozzá, és amikor rotyog, visszatesszük a hússzeleteket, összemelegítjük. A húst a raguval tálaljuk. Köretnek párolt rizs.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros karajpecsenye » Mustban párolt karaj. » Rakott karaj katamamamódra » Fóliában sült karaj
» Almás karaj » Dunántúli vörösboros karaj » fokhagymás sült karaj » Csípős babos karaj
» Karajszeletek ananásszal » Sertéskaraj pármai módra » Karaj tekercs » Csirkemájjal töltött karaj
» Karaj Dávid király módra » Fokhagymás karaj II. » Egyben sült mustáros karaj » Göngyölt karaj tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.