Tutireceptek.hu fejléc

Almás-májas szalonnával töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj,
8 szelet sertéskaraj,
só,
10 dkg vaj,
10 dkg baconszalonna,
1 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
20 dkg sütőtök,
2 db alma.

Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk.
A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát.
A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk.
A húst félbehajtjuk, hústűvel megtűzzük.
A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk.
Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, majd beletesszük a hústekercseket.
Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk.
Tálalás előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk – hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket –, és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű töltött lángos » Töltött kifli » Karajtekercs 2 » Húsvéti töltött csirkemell
» Lecsós karaj » Halkrémmel töltött alma » Sertéskaraj Havanna módra » Tejszínes mustáros karaj
» Andi töltött kenyere » Mustáros-tejfölös karaj » Vega töltött burgonya » Sertéskaraj Erdészné módra
» Sütőtökös töltött krumpli » Csirkével töltött gomba » Töltött ostya 1. » Hússal töltött gombafejek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.