Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranymakréla alufóliában recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 db aranymakréla filé
(egyenként 150-200 g-osak),
24 dkg articsóka,
16 dkg burgonya,
16 dkg cukkini,
12 dkg répa,
4 dkg fekete kimagozott olíva,
4 dkg mogyoróhagyma,
(vagy zöldhagyma)
4 dkg fehér csiperkegomba,
20 ml olívaolaj,
2 babérlevél,
só,
bors.

Elkészítés:
Az articsókákat felaprítjuk, lyukacsos párolótálba tesszük és 100 fokon 10 percig előpároljuk.
A halfiléket sóval, borssal ízesítjük.
Két lyukacsos párolótálat kibélelünk alufóliával úgy, hogy a széleken a fólia 10 cm-rel túlnyúljon.
Az alját kevés olívaolajjal bekenjük és a halakat ráfektetjük.
Az összes többi hozzávalót kockákra vágjuk.
Az articsókával együtt tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és összekeverjük.
A zöldségeket a halakon egyenletesen szétterítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, az alufóliát behajtjuk és összezárjuk.
Az így elkészített ételt a párolóba tesszük és 100 fokon 20 percig pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya alufóliában » Sült csirke alufóliában » Alufóliában sült spárga » Alufóliában sült lazac
» Tejszínes spárgás hal » Tőkehalfilé sajttal » Sushi-variációk » Hal burgonyabundában
» Halfilé dinnyemártással » Mustáros kéregben sült hal » Fokhagymás busa » Pontyhalászlé egyszerűen
» Sült ikra » Angolna nyárson sütve » Borzas (bundás) hal » Pörkölt Ponty


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.