Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Surimis tál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 cs. rákrúd v. rákízű halrúd
1 cs. spagetti
30 dkg bármilyen ehető gomba
10 db magozott olajbogyó
2 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
1 kávéskanál halfűszerkeverék
szójamártás
osztrigaszósz
késhegynyi só
2 késhegynyi őrölt bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a halfűszert és 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál szójamártást, beletesszük az egyik csomag rudat és pár órán keresztül hagyjuk állni, néha óvatosan (nehogy összetörjenek) átforgatjuk.
A hagymát felkockázzuk, a gombát és az olajbogyót apróra, a másik csomag rudat szeletekre vágjuk.
A hagymát késhegynyi sóval nagyobb serpenyőben megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg levét el nem főtte, ekkor hozzáadjuk a szeletelt rudakat és az olívabogyót, rászórjuk az őrölt borsot, beleadjuk a 2 zúzott fokhagymát, megöntözzük szója- és osztrigamártással (figyeljünk a sómennyiségre, amit tartalmaznak!). Még 5-6 percig sütjük, összedolgozzuk a kifőtt spagettivel, összeforraljuk és egy kerek tál közepére halmozzuk.
A pácolt rudakat lecsepegtetjük, lisztben, tojásban zsemlemorzsában meghempergetve (panírozva) forró olajban kisütjük és függőleges csíkokban körberakjuk vele a tésztát.

Tanácsok:
Ez az étel vendégfogadásra is kiváló, 6-8 személy részére. A tál díszítésénél felhasználhatunk különböző színeket: kaliforniai paprikát, sárgarépát, zöld fűszereket - ami kéznél van.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos halfilé salátával » Heringsaláta káposztával » Mazsolás-tejszínes harcsa » Halfilével rakott krumpli
» Sushi-variációk » Ponty oroszosan » Gombás tengeri hal » Juhtúrós halfilé rántva
» Lazacos palacsinta » Rakott brokkolis hal » Kecsege magyarosan » Paprikás hal
» Herr Hering » Boros, kapros lazac » Kaviáros palacsinta » 30 perces sült lazac


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.