Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Árpaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csésze árpa,
1/2 csésze bab,
1 fej vöröshagyma,
1 szál póréhagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 ek. hidegen sajtolt olaj,
1 cs. petrezselyemzöld, vagy kapor, vagy friss menta apróra vágva,
2 csipet tengeri só.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, és a fokhagymát. A tisztított árpát és babot is beletesszük, és tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk és felforraljuk. Utána kis lángon kb. másfél óráig főzzük, néha megkevergetjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott zölddel.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jeges citromleves » Nyers sóskaleves » Tyúkleves lábatlannal » Fokhagymás diós pogácsa
» Csirkés-zöldséges gombaleves » Tisztító leves. » Spárgakrémleves a la Mely :) » Céklaleves túrógaluskával
» Birsalma krémleves » Joghurtos tejszínpuding » Daragaluska/grízgaluska/ » Cukkini tócsni
» Vöröslencse leves. » Erdélyi malacaprólékleves » Sütőtökös bableves » Csirkegulyás fejtett babbal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.