Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Avasi pincepörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
70 dkg sertéstarja,
60 dkg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
pár gerezd fokhagyma,
őrölt bors, só, pirospaprika,
2 db zöld paprika,
2 db paradicsom,
3 dl fehér bor, de nem édes,
egy kevés víz.

Elkészítés:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük.
Majd másnap, a vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, s végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pincepörkölt vörösborral » Havasi kókusz gyopár » Pincepörkölt bográcsban » Avasi pincepörkölt borral
» Havasi gyopár » Avasi sertéskaraj. » Csopaki pincepörkölt » Zöldséges pulyka
» Fokhagymás csirkecsíkok » Töltött csirkecomb » Bújtatott virsli » fokhagymás sült karaj
» Lencsés darálthusi » Sörben sült csülök » Szalonnás pulykatekercs » Pulykacomb sütve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.