Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Babos-zöldséges pulykacomb recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg felső pulykacomb filé,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
fél dl olívaolaj,
1 dl száraz fehérbor,
2 szál sárgarépa,
1 kicsi zellergumó,
fél szál póréhagyma,
1 dl húsleves,
1 doboz vörös-bab konzerv,
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörös-bab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé.

Tanácsok:
Vörös-bab konzervekből érdemes kisebb tartalékokat felhalmozni a kamrában. Nagyon jól használhatjuk, ha hirtelen szükségünk van egy laktató salátára, húsos ragura vagy rizses ételre. Ráadásul antioxidáns hatású.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pulykacomb » Pulykacomb sültalmával » Mustáros pulykacomb » Székely pulykacomb
» Pulykacomb sütve » Sörben sült pulykacomb » Pulykacomb-töltve » Rántott töltöttkáposzta
» Burgonyas kremzli » Libanoni tabbouleh » Csodalecsó » Húsos hajdinakása
» Gombás rakott káposzta » Felfújt rukkolásan » Gombás- sajtos csirkemell » Majorannás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.