| Pulykacomb sültalmával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg pulyka felsőcomb /de lehet alsócomb vagy szárny is, mindegyik finom/ 10-15 dkg füstölt szalonna 3-4 közepes méretű vöröshagyma zsír vagy olaj baromfi fűszerkeverék fokhagyma vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint személyenként 2 db közepes alma porcukor fahéj Elkészítés: A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórom (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott vagy olajozott tepsibe teszem. A füstölt szalonnát vékonyan felszeletelem, és a hús tetejét megrakom vele. A megtisztított vöröshagymákat félbe vagy négybe vágom, és a hús köré rakom. Rádarabolok 6-8 gerezd fokhagymát (vagy megszórom a fokhagyma granulátummal). Kevés vizet, esetleg fehérbort öntök alá, és alufóliával letakarva sütőben puhára sütöm. Ha a hús már megpuhult, leveszem a fóliát, és megpirítom a hús tetejét. Az almákat megmosom, kettévágom, kiveszem a magházat. A porcukrot fahéjjal összekeverem, belemártom az alma vágott felét, tepsibe teszem. A maradék cukorral még az alma üres küzepét megtöltöm. Forró sütőben 15-20 perc alatt puhára sütöm. A megsült húst tálra teszem, körberakom a sült almával, hagymával, szalonnával, és sült burgonyával tálalom. Tanácsok: Nálunk a családban mindenki nagyon szereti, akár karácsonyi ételnek is megfelelő. A fűszerezést lehet variálni ízlés szerint, ki hogyan szereti. Szerintem érdemes kipróbálni. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |