Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Banános-szárnyas rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
pici darab zeller,
csipet vöröshagyma apróra vágva,
10 dkg vaj,
5 dkg zöldborsó,
15 dkg parmezán sajt,
2 db banán,
3 dkg só,
bors,
40 dkg rizs,
étolaj,
10 dkg gomba

Elkészítés:
A csirkemellet bezöldségezve, megfűszerezve puhára pároljuk. Ha elkészült, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra daraboljuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetett kockákra darabolt gombát vajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a csirkemellet, a főtt zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, meghintjük a reszelt parmezánsajttal, összekeverjük a rizzsel. Kivajazott formába nyomkodjuk, tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Paradicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös rizottó » Gombás rizottó » Céklás rizottó » Tavaszi Rizotto
» Sajtos csirkemáj-rizottó » Piros-fehér-zöld rizottó » Májas rizottó » Gombás rizottó (Nők lapja)
» Rizottó tejszínnel » Cékla rizottó" » Zöldségrizottó » Karfiolrizottó
» Tökrizotto parmezannal » Rizottó darált hússal » Gyümölcsös - májas rizottó » Tök-rizottó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.