Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baszk csirke, ahogy én csinálom recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell (csont nélkül)
25 dkg gomba
1 kis fej hagyna
5 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál ketchup
kevés Worcestershire szósz (vagy szójaszósz)
1,5 dl félédes vörösbor
1 babérlevél
petrezselyem
só, bors
olívaolaj
vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket 4-be vágtam, megsóztam, borsoztam. Olajon kicsit megpároltam az apróra összevágott hagymát, átpirítottam rajta a húst, majd a csirkét kivéve a szintén összedarabolt gombát enyhén megsózva.
A húst visszatettem, hozzáadtam a bort, ketchupot, Worcestershire szószt, babérlevelet, petrezselymet.
Rövid ideig lefedve pároltam, majd vizet öntöttem alá és forró sütőben szaftjára sütöttem. Végül minden húsdarabra picike vajat tettem és rápirítottam.

Tanácsok:
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit pikáns, mediterrán jellegű ízeket.
Köretként sültkrumplit adtam hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke Beriani » Tavaszi csirkebrassói » Dresszinges csirke saláta » Dupla sajtos rakott csirke
» Bundás csirkecombok » Erdélyi töltött csirke » Csirkehús saláta » Csirkemájas csirketokány
» Rakott csirkemell3 » Ananászos csirkecomb » Tárkonyos csirkebecsinált » Csirkemáj angolszalonnával
» Mexikói csirkécske » Ananászos rakott csirke » Csirkés leveles-táska » Chilis csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.