Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Baszk csirke, ahogy én csinálom recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell (csont nélkül)
25 dkg gomba
1 kis fej hagyna
5 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál ketchup
kevés Worcestershire szósz (vagy szójaszósz)
1,5 dl félédes vörösbor
1 babérlevél
petrezselyem
só, bors
olívaolaj
vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket 4-be vágtam, megsóztam, borsoztam. Olajon kicsit megpároltam az apróra összevágott hagymát, átpirítottam rajta a húst, majd a csirkét kivéve a szintén összedarabolt gombát enyhén megsózva.
A húst visszatettem, hozzáadtam a bort, ketchupot, Worcestershire szószt, babérlevelet, petrezselymet.
Rövid ideig lefedve pároltam, majd vizet öntöttem alá és forró sütőben szaftjára sütöttem. Végül minden húsdarabra picike vajat tettem és rápirítottam.

Tanácsok:
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kicsit pikáns, mediterrán jellegű ízeket.
Köretként sültkrumplit adtam hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fóliában sült csirke » Csirke kuglóf » Göngyölt csirke póréval » Sajtos rántott csirkemell
» Pogi, ahogy én szeretem » Csirkehúskrém » Fojtott csirke » Sörös csirke
» Majorannás csirke » Vietnami csirkesaláta » Csirkemájjal töltött karaj » Narancsos csirkemell
» Ízletes csirkemell saláta » Csilis csirkenyárs » Csirke zöldségmártással » Csirke indiai módon


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.