Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi fokhagymás csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db kis csirkecomb,
5 dkg füstölt szalonna,
4-5 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 húsleveskocka,
1 dl tejföl;
a gombóchoz:
6 db zsemle,
1 tojás,
1 evőkanál liszt,
só,
reszelt szerecsendió.

Elkészítés:
A csirkecombokat lisztbe forgatjuk,és olajon kissé megsütjük mindkét oldalát,majd lecsepegtetve félretesszük. A megmaradt olajon a paradicsompürét néhány másodpercig kevergetve pirítjuk,kevés liszttel meghintjük,a zúzott fokhagymát is beletesszük, és három deci vízzel - amelyben a húsleveskockát feloldottuk - felengedjük. A csirkecombokat visszateszük ebbe a mártásba, és fedő alatt puhára pároljuk.
Végül a levét a tejföllel sűrítjük,s ha még így is túl híg lenne,kissé forraljuk.
Közben elkészítjük a gombócokat.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk és kiolvasztjuk.
A pörcét félretesszük, zsírjában megpirítunk két, kis kockára vágott zsemlét.A maradék négy zsemlét vízbe áztatjuk,majd jól kinyomkodjuk,és tojással,liszttel,szalonnapörccel meg a pirított zsemlekockákkal összekeverjük.
Sóval,reszelt szerecsendióval ízesítjük és vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.
Lobogva forró sós vízben kifőzzük, és a mártásos csirkecombokkal tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: peternicsne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós fokhagymás túrógolyó » Tejfölös csirkecomb » Fokhagymás sült lapocka » Eredeti bécsi szelet
» Tepsiben sütött csirkecomb » Fokhagymás hátszín » Rántott csirkecombfilé » Csirkecomb pékné módra
» Fincsi csirkecomb » Tengerihal fokhagymásan » Kókuszos csirkecomb » Fokhagymás rakott csirke
» Görög csirkecombok » Csirkecomb almaszósszal » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymás-mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.