Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birkapörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús,
15 dkg zsír vagy olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
pirospaprika,
cseresznyepaprika,
vörösbor

Elkészítés:
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jászberényi birkapörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra » Pácolt jércemell » Gombás-tejfölös pulykamell
» Tejfölös tepsis hús » Tárkonyos zúza » Hamis töltött libanyak » Sonkás burgonyakrokett
» Sertésborda Karcsi módra » Galyasági vegyes pörkölt » Húspuding » Lecsós máj
» Rakott csirkemell gombával » Csirketorta 2 » Bojtár pecsenye » Hawaii csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.