Tutireceptek.hu fejléc

Birkapörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús,
15 dkg zsír vagy olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
pirospaprika,
cseresznyepaprika,
vörösbor

Elkészítés:
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jászberényi birkapörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra » Különleges sült csirke » Köményes marhasült
» Arancini (olasz rizsgolyó) » Hamis tortilla csirkével » Pikáns sonkatekercs » Pacal rántva
» Mustáros hús » Rakott hús tojással » Kelkáposztás csirkemell » Húsos ragu
» Húsgombóc » Tepsis csülök székelyesen » Húsban sült burgonya » Rántott párizsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.