Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birkapörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús,
15 dkg zsír vagy olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
pirospaprika,
cseresznyepaprika,
vörösbor

Elkészítés:
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birkapörkölt Erzsi módra » Jászberényi birkapörkölt » Almás grillcsirke » Oldalaskorona
» Töltött vagdalt » Anna pirított mája » Rozmaringos szaftos hús » Velős hurka
» Csirkemáj almával » Rakott csirkemell » Sertésborda hentes módra » Atkins kontyos hús/1 adag
» Pasta Sutta » Mogyorószószos csirkemell » Gyümölcsös pulykamell » Báránygerinc sütve


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.