Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamellragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfilé
1 vöröshagyma
1/4 póréhagyma
2-3 krumpli
20 dkg mirelit zöldségkeverék (brokkolis)
só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, garam masala (indiai fűszerkeverék), kevés olaj
1/2 kk pirospaprikakrém
1/2 pohár tejföl + 1 ek liszt

Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk.

A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, kevés olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, hozzátesszük a húst, minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, 2 ujjnyi vizet alkalmanként aláöntünk, hogy ne égjen oda, fűszerezzük, lefedve pároljuk.

Ha megpuhult a hús és a krumpli, hozzátesszük a mirelit zöldséget, majd felöntjük annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, ellepje a dolgokat.

A levest ízesíthetjük paprikakrémmel, vagy kicsit besűríthetjük, ha tejföllel elkevert lisztet öntünk hozzá kevergetés közben.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ciprusi húsvéti leves » Palócleveske » Fincsi Almaleves » Kelkáposztaleves
» Gyümölcsleves Lajos módra » Hajdina leves » Cseresznye leves » Az Én meggylevesem
» Szárnyasgaluska leves » Meggyleves » Tárkonyos pulykaragu-leves » Joghurtos körteleves 2
» Bajoros sajtkrémleves » Sajtos burgonyaleves » Sajtgombóc leves » Hideg céklaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.