| Bolognai töltött tök (560 kcal) receptHozzávalók: 1 kisebb bébi tök 1 fej hagyma 15 dkg apró darabokra vágott vagy darált csirke-/pulykamell 5 dkg gomba 1 db félig főtt kis sárgarépa 1 gerezd fokhagyma Negyed konzerv + 1 db hámozott, turmixolt paradicsom, só, bors, oregano, babérlevél, olívaolaj Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oreganóval ízesítjük. Amikor kissé megpirult, felöntjük a paradicsomszósszal. Belerakjuk a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpároljuk. Ha megfőtt, zabkorpával sűrítjük. A tököket keresztben kettévágjuk, kivájjuk. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a fóliát befújjuk olívaolajjal. Rárakjuk a tököt, és beletöltjük a paradicsomos mártást. Kis vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és közepes lángon addig sütjük, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc. Ekkor a fóliát levesszük, és nagy lángon megpirítjuk. A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |