Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai töltött tök (560 kcal) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kisebb bébi tök
1 fej hagyma
15 dkg apró darabokra vágott vagy darált csirke-/pulykamell
5 dkg gomba
1 db félig főtt kis sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
Negyed konzerv + 1 db hámozott, turmixolt paradicsom, só, bors, oregano, babérlevél, olívaolaj

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oreganóval ízesítjük. Amikor kissé megpirult, felöntjük a paradicsomszósszal. Belerakjuk a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpároljuk. Ha megfőtt, zabkorpával sűrítjük. A tököket keresztben kettévágjuk, kivájjuk. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a fóliát befújjuk olívaolajjal. Rárakjuk a tököt, és beletöltjük a paradicsomos mártást. Kis vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és közepes lángon addig sütjük, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc. Ekkor a fóliát levesszük, és nagy lángon megpirítjuk.


A receptet beküldte: pingumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojással töltött zsemle » Túróval töltött csirkemell » Töltött csülök hidegen » Töltött csirke krumplival
» Juhtúrós töltött gomba » Töltött kovászos uborka » Töltött kelkáposzta 2 » Töltött kacsa
» Ricottával töltött cukkini » Töltött karaj liza módra » Töltött szűzpecsenye » Töltött tojás
» Májkrémmel töltött krumpli » Szerb töltött paprika » Töltött paradicsompaprika » Töltött csirke olaszosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.