Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai vöröslencséből (vegan) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg vöröslencse
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
4-5 ek sűrített paradicsom
2 db sárgarépa
1 db szárzeller
2 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek. nádcukor
olívaolaj
só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, fűszerpaprika, (kurkuma, római kömény)
500 gr durum spagetti tészta
növényi sajt

Elkészítés:
Reszeld le a vöröshagymát és kevés olajon kezdd el dinsztelni, majd szórd rá a nádcukrot, és kevergetve karamellizáld. Add hozzá a répát, a zellert és a fokhagymát is, párold kicsit tovább. Sózd, borsozd, szórd rá a fűszerpaprikát, majd engedd fel kevés vízzel. Kicsit párold, majd tedd bele a vöröslencsét, és fűszerezd. Öntsd fel nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt főzd majdnem puhára. Tedd hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverd hozzá a paradicsompürét is, és főzd a szószt fedő nélkül addig, míg a lencse meg nem puhul és a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ellenőrizd a mártás ízét, ha még szükséges, fűszerezd.
Spagetti tésztával tálaljuk, ízlés szerint reszelt növényi sajttal a tetején.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai palacsinta » Bolognai leves » Spenótos tészta (vegan) » Tepsis bolognai penne
» Kukorica-krémleves (vegan) » Bolognai spagetti másképp » Quesadilla (vegan) » Palacsinta (vegan)
» Meggyes csokitorta (vegan) » Bolognai muffin » Kínai sült tészta (vegan) » Brokkolikrémleves (vegan)
» Bolognai tésztarakottas » Diétás bolognai szósz » Bolognai szószos spagetti » Körtés zabkeksz (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.