| Bolognai vöröslencséből (vegan) receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg vöröslencse 2 doboz hámozott paradicsom konzerv 4-5 ek sűrített paradicsom 2 db sárgarépa 1 db szárzeller 2 db vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 ek. nádcukor olívaolaj só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, fűszerpaprika, (kurkuma, római kömény) 500 gr durum spagetti tészta növényi sajt Elkészítés: Reszeld le a vöröshagymát és kevés olajon kezdd el dinsztelni, majd szórd rá a nádcukrot, és kevergetve karamellizáld. Add hozzá a répát, a zellert és a fokhagymát is, párold kicsit tovább. Sózd, borsozd, szórd rá a fűszerpaprikát, majd engedd fel kevés vízzel. Kicsit párold, majd tedd bele a vöröslencsét, és fűszerezd. Öntsd fel nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt főzd majdnem puhára. Tedd hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverd hozzá a paradicsompürét is, és főzd a szószt fedő nélkül addig, míg a lencse meg nem puhul és a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ellenőrizd a mártás ízét, ha még szükséges, fűszerezd. Spagetti tésztával tálaljuk, ízlés szerint reszelt növényi sajttal a tetején. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |