Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db húsleveskocka,3 dkg vaj,3 dkg liszt,10 dkg spagetti,1 dl tejföl,2 dl tejszín,2 db tojássárgája,12 dkg Pannónia sajt,őrölt fehér bors, só

Elkészítés:
A húsleveskockákat 1 l vízben felforraljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és a levest berántjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a levesbe keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 percig forral-juk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó keverés mellett, vékony sugárban a levesbe öntjük. Ezután a levest már nem szabad forralni. Azonnal tányérokba szedjük és gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini leves Erzsi módra » Tojásos sóskaleves » Eszter féle rizsleves » pacal leves
» Velő leves » Paradicsomleves rákkal » Gombaleves cérnametélttel » Bolgár uborkaleves
» Erdélyi malacaprólékleves » Tej leves » Tárkonyos burgonyaleves » Szarvaspacalleves
» Anna Tárkonylevese. » Káposztás halleves » Katalán zöldségleves » Csalán leves biotipp-től


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.