Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bombajó házi puncstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 szelethez:
7 tojásból sütött piskótakorong
0.5-0.5 dl rum és tej
1 tojás 15 dkg porcukor
1 dl erős fekete kávé
2 ek. keserű kakópor
10 dkg margarin
5-5 dkg mazsola és dióbél

a bevonathoz:
1 cs. főznivaló puncs izű pudingpor
4 dl tej
4 ek. kristálycukor
díszítéshez:
3-4 dkg étcsoki

Elkészítés:
A piskóta tetejéről egy ujjnyi szeletet levágunk és félretesszük. A nagyobb rész belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba rakjuk, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk., ezalat besűrüsödik, de a tűzről azonnal lehúzzük, különben összeugorhat. Beledobjuk a margarint, ha felolvadt a mazsolát a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a tortába töltjük, a tetejét visszaillesztjük. 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére simítjuk. Vékony csíkban olvasztott csokit csurgatunk a tetejére. Hűtőben dermedni hagyjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 408 kcal

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi puncstorta » Puncstorta cica formában » Bombajó torta » Narancsos puncstorta
» Vörösboros puncstorta » Cseresznyepite » Tejbegríz torta » Kétszínű joghurtos
» Csigának való tészta » Mákos sárgarépakenyér » Hókristály » Török süti
» Kinyomós keksz » Őszibarack bundában » Tiramisu gyümölcsösen » Narancsos sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.