Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros puncstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kerek piskótalap(lásd: Piskóta )

Töltelék:

15 g zselatin
1/2 citrom
2.5 dl száraz vörösbor
3 e.kan. rum
2 adag forraltboros fűszerkeverék
25-30 dkg bármilyen fanyar lekvár, vagy befőtt pl. ribizli, áfonya, stb.
(cukrosoknak: diétás)
6-7 dl tejszín
1 cs. habfixáló
1 t.kan.őrölt fahéj

Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, levét kinyomjuk.
A bort 1 e.kan. rummal , 7 dkg cukorral(diétásan: 3-4 dkg glukononnal vagy fruktózzal), a fűszerkeverékkel, citromlével s héjával együtt felforraljuk.
A tűzről levéve ,még 5 percig állni hagyjuk, s leszűrjük.
A zselatint a forró borban feloldjuk, s lehűtjük.

A piskótát 3 részre szeljük.
Az alsó lapot a maradék rummal meglocsoljuk, a kapcsos tortaformába visszatesszük.
Megkenjük 20 dkg lekvárral, vagy befőttel beborítjuk, rátesszük a második lapot.
2.5 dl kemény habbá vert tejszínt a dermedő puncszseléhez keverünk,ezt rásímítjuk a második lapra.
A harmadik lapot is rátesszük, s 5-6 órán át hűtjük.
A megmaradt tejszínt kis cukorral(vagy édesítővel)
kemény habbá verjük,habfixálót adunk hozzá.
A tortát bevonjuk,habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint gyümölcsöt teszünk rá, s szórhatjuk fahéjjal is.

16 szelet lesz belőle.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szederdzsem » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros szilva » Házi puncstorta
» Vörösboros máj » Vörösboros málna sorbet » Vörösboros meggyleves » Vörösboros libamell
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros eperleves
» Vörösboros pontyfilé » Vörösboros csülökpörkölt » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.