Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szőlőleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg szemelt szőlő,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 dl vörösbor,
2 dkg liszt,
2-3 szem szegfűszeg,
darabka fahéj,
só,
ízlés szerint cukor.

Elkészítés:
A szőlőt felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhult. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel teljesen sima habarást készítünk, és ráöntjük a levesre. Még néhány percig forraljuk, végül cukorral ízesítjük. Jól lehűtjük.

Tanácsok:
Leveses csészékben, jéghidegen kínáljuk. Tetejére tejszínhabot halmozunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros sült pulyka » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros kacsamell » Vörösboros puncs
» Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros szederdzsem » Meggyleves vörösboros » Dunántúli vörösboros karaj
» Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros meggyleves » Vörösboros eperleves » Gombás vörösboros tokány
» Vörösboros máj » Vörösboros puncs 2 » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros szarvaspörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.