Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szőlőleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg szemelt szőlő,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 dl vörösbor,
2 dkg liszt,
2-3 szem szegfűszeg,
darabka fahéj,
só,
ízlés szerint cukor.

Elkészítés:
A szőlőt felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhult. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel teljesen sima habarást készítünk, és ráöntjük a levesre. Még néhány percig forraljuk, végül cukorral ízesítjük. Jól lehűtjük.

Tanácsok:
Leveses csészékben, jéghidegen kínáljuk. Tetejére tejszínhabot halmozunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirke » Vörösboros körte » Vörösboros málna sorbet » Citromos-mézes szőlőleves
» Vörösboros pontyfilé » Vörösboros puncstorta » Vörösboros máj » Meggyleves vörösboros
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros zselé » Vörösboros eperleves » Vörösboros meggyleves
» Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros szederdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.