Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros eperleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg eper,
3 dl félédes vörösbor,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
1 tojássárgája,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só

Elkészítés:
Tedd a megtisztított epret egy lábasba, és locsolj rá 2 dl bort. Főzd takaréklángon puhára, majd botmixerrel pépesítsd össze. Ezután add hozzá a tejet, majd, amikor felforrt, add hozzá a liszt a tejföl és a tejszín keverékét. Forrald néhány percig, közben gyakran kavard meg, majd a tűzről lehúzva add öntsd bele a maradék bort. Amikor teljesen kihűlt, keverd bele a tojássárgáját, a cukrot és csipernyi sót. Lehűtve kínáld.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros bodzabogyó íz » Hideg eperleves 2. » Vörösboros meggyleves » Gombás vörösboros tokány
» Nyers eperleves (vegan) » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros libamell » Vörösboros sonkakocsonya
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros puncstorta » Vörösboros málnakrémleves
» Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros puncs » Tejszínes eperleves » Meggyleves vörösboros


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.