Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borsókrémleves túrógombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 fej saláta

3 dkg vaj

40 dkg tisztított zöldborsó

2 dkg liszt

3 dl tej

cukor ízlés szerint

A gombóchoz:

20 dkg túró

1 tojás

5 dkg búzadara

1 teáskanál vágott kapor

Elkészítés:
Előkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk.

Elkészítés: A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 276 kcal

A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsókrémleves » Tejszínes gombaleves » Halloween-napi tökleves » Legényfogó leves
» pacal leves » Finom zöldbab leves » Palócleves » Májas csirkeleves
» Zabpelyhes húsgombócleves » Cibere leves » Gesztenyekrémleves » Marokkói csirkeleves
» Sárgarépa krémleves » Csirkegombóc leves » Jókai bableves » Sajtleves hideg napokra...


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.