Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borzas gyümölcsös-túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
3-4 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor,
csipet só.

Krém:

25 dkg túró
2 tojás
2 evőkanál vanília pudingpor
10 dkg cukor
2 dl tejföl
2 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
tetszés szerinti gyümölcs, vagy befőtt.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a mélyhűtőbe tesszük.
A krémhez a túrót elkeverjük a tojás sárgájával, cukrokkal, a pudingport a tejföllel simára keverjük majd a túróhoz adjuk.
A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük. Óvatosan a túrós krémhez keverjük. Egy tortaformát (23cm) kivajazzuk, lisztezzük és a mélyhűtőből kivett tésztának a felét almareszelőn belereszeljük. Ráöntjük a krémet és a gyümölcsöt belenyomkodjuk, vagy kockázzuk. A maradék tésztát ráreszeljük a krémre.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas sertésmáj » Borzas eper » Borzaska » Borzas túrós
» Borzashús » Borzas Kata 2 » Borzas sertésszelet » Borzas eper 2.
» Borzas Kata » Gyümölcsös-túrós rakottas » Borzas hús » Földimogyorós borzaska
» Borzas (bundás) hal » Mátrai Borzaska » Borzas epres » Borzas csirkemell 2


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.