Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 kis hagyma
1 közepes burgonya
2 dl tejszín
olaj

bors
borsikafű
lestyán
rozmaring
petrezselyemlevél

Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát, burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt átpirítani (én elég rusztikusra daraboltam mindent, mert a turmixolás során úgy is püré lesz az összes hozzávalóból) majd felönteni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
Kb. 15 perc alatt puhára főnek a hozzávalók, ekkor beledobtam a fűszereket, ízlés szerint. Aztán botmixerrel az egészet pürésítettem, majd 2 dl tejszínnel az egészet újra felfőztem.

Tanácsok:
Pár kisebb karfiolt kivettem a pürésítés előtt, így ez lett a levesbetét.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémleves cipóban » Hideg szilvakrémleves » Medvehagyma krémleves » Brokkolis-karfiolos pulyka
» Narancsos karfiolsaláta » Sárgarépás babkrémleves » Ropogós karfiol » Krémleves sütőtökből
» Karfiolos tészta » Tejfölös karfiol leves » Kapros céklakrémleves » Karfiolos puffancs
» Málnakrémleves » Tejszínes sajtkrémleves » Sajtos rántott karfiol » Karfiolpuffancs 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.