Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás gombás tekercs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
7 nagyobb méretű burgonya
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 g só

Tekercs tölteléke:

10 fej gomba
1 hagyma
1 sárgarépra
35 ml olaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát hámozd meg és sós vízben főzd meg, majd hagyd kicsit hűlni. Pépesítsd a burgonyát és add hozzá a keményítőt, a főzőlevéből önts hozzá annyit, hogy krémes legyen.

A gombát szeleteld fel és pirítsd meg az olajban, az apróra vágott hagymát és a reszelt répát is add hozzá, fűszerezd.
Az asztalra tégy egy darab fóliát és simítsd rá a burgonyapürét. Kend el rajta a tölteléket. A fólia segítségével tekerd fel.Tégy egy tepsibe papírt és tedd bele a tekercset. 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. Mikor kihűlt, szeleteld fel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás csirke » Gombás szelet » Palacsintatekercs » Gyümölcsös zebra tekercs
» Szilvás csirkemelltekercs » Andland Sajtos tekercse » Tekercselt virslis kiflik » Egybensült gombás fasírt
» Gombás rakott csirke » Burgonyás-kolbászos omlett » Fahéjas tekercs mázzal » Habtekercs
» Kókusz tekercs » Burgonyás-sajtos rúd » Gombás zöldséges ragu » Húsos, gombás fasirt


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.