Tutireceptek.hu fejléc

Gombás libacomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db egész libacomb
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
80 dkg gomba (pl. lilatönkű pereszke)
50 dkg burgonya

bors
köménymag
olaj

Elkészítés:
1. A combokat megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután mindkét oldalát egy kis olajon elősütjük.

2. Az egyik fej hagymát apróra, a fokhagymagerezdeket négyfelé vágjuk. A combokat tepsibe tesszük, és mellétesszük a hagymákat, aláöntünk 1 dl vizet, majd fóliával letakarva, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

3. A megtisztított gombafejeket felszeleteljük. A másik fej hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés köménnyel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.

4. A libacombról 30 perc után eltávolítjuk a fóliát, rátesszük a gombát, és 185 fokon együtt készre sütjük további 20-30 perc alatt.

5. Burgonyapürével és savanyúsággal kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kocka 3 » Tejfölös gombás csirkecomb » Gombás tepsis burgonya » Sült, gombás rizottó
» Gombás libamáj puding » Gombás nyárs » Sütőtökös-gombás fasírt » Gombás savanyu tokány
» Szőlős-gombás saláta » Gombás alagút » Gombás rakott csibehús » Gombás-hagymás lepény
» Gombás Rizslepény » Gombász-tészta » Gombás tejszínes csirke » Tejszines gombás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.