Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Busa v.amur v.lazac szeletek
só,vegeta,bors,halfüszer keverék,hagyma krémek,pirosarany,tejföl
rizsköret, (készítését is leirom)

Elkészítés:
Margarinnal kikent tepsibe lerakjuk a halszeleteket, sózzuk,vegetával,borssal, halfűszerrel megszórjuk, majd hagymakrémmel,pirosarannyal apró pettyeket rakunk rá és a szeletek tetejére símítunk 1-1 evőkanál tejfölt.Lefedve 25-30 percig sütjük.
Köret: apróra vágott z.hagymát petrezselyem zöldet,sárgarépa karikákat és a rizst kevés zsiradékon(olaj,rama) megpirítjuk,majd felengedjük 3-szoros víz mennyiséggel,ízesítjük (só,bors esetleg leveskocka), hozzáadunk egy kisüveg gombát, egy maréknyi csemege kukoricát, kb.20 percig fedő alatt főzzük, majd hagyjuk ,hogy "kifujja" magát.
Készíthetünk még hozzá uborka salátát is.

Jól néz ki és finom.
Közismerten ezek a halak száraz húsúak, ezen segít a tejföllel való párolás, sütés.

Tanácsok:
Ha valamelyik ízesítő összetevő hiányzik ,nem tragédia.Ez olyan "maximum"amit leírtam.45perc alatt kész!
Egészséges!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: judit47


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazacos tortilla » Csokis szeletek » Fokhagymás-fűszeres lazac » Morzsás lazaccsíkok
» 30 perces sült lazac » Töltött cukkiniszeletek » Savanyú sertésszeletek » Habos almás szeletek
» Lazac céklakörettel » Fenyőmagos lazacfilé » Lazachab » Lazackrém
» Lazacos röszti kaviárral » Lazacos rakott burgonya » Diós-habos szeletek » Gombás tarjaszeletek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.