Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Chilis rák recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott rák
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fokhagyma (ha valaki nem szereti, elhagyható)
olívaolaj
1 kávéskanál chili (jó csípős!!!)
2-3 db sárgarépa
2 dl húsleves (lehet víz is)
bambuszrügy (konzerv)
1 evőkanál szójaszósz
bors, só ízlés szerint

Elkészítés:
Főzés előtt felengedjük a rákocskákat. A répát gyufaszálnyi darabokra aprítjuk, ugyanígy a bambuszrügyet is. Az olajat felhevítjük, a hagymákat aprítjuk és irány az olaj.
Üvegesre pároljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szójaszószt, borsot, a sót és a chili-port. Ezután mehet bele a répa és a bambuszrügy. Jól átkeverjük, majd felöntjük a húslevessel (vagy vízzel), és fedő alatt pároljuk egy kicsit (kb. 10 perc). Ezután bele a rák és készre főzzük (kb. 15- 20 perc). Én tojásos rizst szoktam hozzá készíteni. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis bab 2. » Chilis csirkemell » Chilis rizsgolyók » Chilis sütőtökkrémleves
» Chilis bab Anikó módra » Chilis Imrebab » Chilis-csokoládés torta » Ragacsos chilis csokitorta
» Chilis csirkemell csíkok » Gyors chilis bab » Chilis-banános szűzérmék » Mexikói-chilis pogácsa
» Chilis banán » Tina féle chilis bab » Tepsis chilis bab » Mexikói chilis csirke


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.