Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Chilis-brokkolis marhahúscsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhacomb (vagy bélszín)
1,5 ek szezámmag
1,25 dl marhaalaplé
2 ek szójaszósz
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kukoricakeményítő
3 ek szezámolaj
1 nagyobb brokkoli
1 sárga v piros kaliforninai paprika
1 chili

Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal.
2. Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt.
3. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük.
4. A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat.
5. A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük.
6. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve.
7. Megszórjuk a maradék szezámmaggal.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda tanya módra » Sült báránygerinc » Magyaros Pulykamellragu » Rozmaringos serpenyős csirke
» Pulykasült zöldségekkel » Baconos pulykatorta » Borzas sertésszelet » Sajtos-tejfölös-prézlis hús
» Fojtott-hús » Paradicsomos bárány » Virslivel töltött csirkemell » Töltött burgonya - kolbászos
» Kakashere(pulykahere) pörkölt » Vadas marha » Sörös csirke » Márton-napi libasült 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.