Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sült karaj... recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10-12 szelet sertéskaraj
15-20 dkg bacon szalonna
10 dkg szeletelt szárazkolbász
1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
1 nagy fej hagyma
20 dkg sajt

bors

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sajtos sütőtök » Virslis rakottas » Belga rakott krumpli » Pudingos rakottas
» Rakott spenót » Rakottkel hagymás babbal » Rakott spagetti » Feta-sajtos rakott krumpli
» Holland rakott tojás » Rakott csülkös » Tökös rakott tészta » Klasszikus rakott karfiol
» Rakott alma » Spenótos rakott tészta » Provence-i rakottas » Répás rakottkrumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.