Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-borsos mázas csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
4 ek világos méz
1 citrom finomra reszelt héja és leve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek dijoni mustár
2 tk frissen őrölt feketebors
750 g apró szemű újburgonya v. félbevágott nagyobbak
párolt brokkolirózsák a tálaláshoz

Elkészítés:
1. Éles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot.
2. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át.
3. Melegítsük a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra). Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal
Szénhidráttartalom: 44 gramm
Zsírtartalom: 3 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés padlizsánleves » Rokfortos-csirkés spagetti » Csirkemáj sütőben » Tejszínes, kapros csirke
» Tejszínes csirkés penne » Csirkehúsos torta » Csirke joghurtban sütve » Indiai csirkecombok
» Szilvás csirkemelltekercs » Sajttal sült csirkemell » Sajtos csirkesaláta » Császárnő csirkéje
» Marokkói csirke » Almaszósz csirkehússal » Pikáns csirkemáj » Gombás csirkemell 2 főre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.