Tutireceptek.hu fejléc

Csalamádé, II. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Fejes káposzta, zöldpaprika, vöröshagyma, sárgarépa, zöld paradicsom, salátauborka egyenlõ arányban, só a levéhez l-enként 8 dl víz, 2 dl 10%-os ecet, 4 dkg cukor, 1 csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál koriander, mustármag, köménymag, késhegynyi benzoesavas nátrium

Elkészítés:
Az összes zöldséget alaposan megmosom, megtisztítom, kicsumázom és jellegének megfelelõen feldarabolom. (A káposztát, a sárgarépát, a zöldparadicsomot és az uborkát legyalulom, a vöröshagymát és a zöldpaprikát pedig vékony karikákra vágom.) Porcelán- vagy mûanyag edénybe teszem, kilogrammonként 1 evõkanál sót szórok rá, jól összekeverem, és 5 órán át hagyom állni. Ezután kicsavarás nélkül, a sós lével együtt kiforrázott üvegekbe teszem. A salátaléhez a vizet, az ecetet és a fûszereket együtt felforralom, majd a tûzrõl levéve belekeverem a tartósítószert, és az üvegbe öntöm. Forrón lekötöm, és ha kihûlt, végleges helyére állítom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalamádé, I. » Csalamádé 2. » Csalamádé 5 » Csalamádé télire
» Svéd uborka csalamádéval » Csalamádé » Egyszerű csalamádé » Finom csalamádé
» Ördögsaláta » Rokfortos paradicsomsaláta » Tárkonyos mártás » Currymártás
» Tonhalas burgonyasaláta » Olívasaláta » Szilveszteri lencsesaláta » Mustáros ananászsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.