Tutireceptek.hu fejléc

Sült hal uborkaszósszal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 30 dkg mélyhűtött tengeri hal
- fél citrom leve
- 1 ecetes uborka
- 2 dkg margarin
- 2 e.k. joghurt
- 2 e.k. csípős mustár,
- fehér bors, só
- 25 dkg vegyes zöldség

Elkészítés:
A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tlkában összekeverjük a joghurtot, mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Tanácsok:
90 napos diéta fehérje napjára kiváló!


A receptet beküldte: Mocori


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halszoljánka serpenyőben » Busa burgonyával » Fokhagymás busa » Svéd heringsaláta
» Spanyol módra sült homár » Majonézes tonhal » Harcsa babérszószban » Tepsis halfasírt
» Harcsapaprikás » Párolt ördöghal » Citromfüves lazac sült » Roston sült lazac
» Rántott busa » Haltekercs citrommártással » Tonhalas penne » Lazac Dianna Lynn módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.