Tutireceptek.hu fejléc

Karajba zárt csülök recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1,5 óra alatt.
Mikor langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozban hűtőbe tesszük.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Egy őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük a formát.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
Gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
180 fokon, kb. 1 óra alatt pirosra sütjük, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztában sült csülök » Karajbatyu » Székely sertéscsülök » Vörösboros csülökgulyás
» Vendégváró csülök » Gombás csülök » Alföldi káposztás csülök » Fokhagymás, tepsis csülök
» Almás-tormás csülök » Töltött csülök hidegen » Ördögsaláta csülökkel » Elzászi füstölt csülök
» Csülök mézzel » Savanyú bab csülökkel » Csülök sörben sülve » Csülökfánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.